ΤΟ ΜΑΓΓΙΡΙ

Υπηρεσίες

Τουριστικά Πακέτα

Ο Καιρός τώρα

12°C

Γενιές πολλές μεγάλωσε στην Κρήτη το Μαγγίρι, ζυμαρικών παράδοση που ο χρόνος δεν τη φθείρει.

Το Εργαστήριο Παραδοσιακών Ζυμαρικών “ΜΑΓΓΙΡΙ”, πιστό στην παράδοση, δημιουργήθηκε για να σας προσφέρει αγνά και ποιοτικά ζυμαρικά, χωρίς συντηρητικά και χρωστικές προσμίξεις, ζυμωμένα με φρέσκα αυγά και φρέσκο αιγοπρόβειο γάλα από τοπικούς παραγωγούς. Στόχος μας είναι προϊόντα με υψηλή διατροφική αξία και για το λόγο αυτό τα ζυμαρικά μας αφυδατώνονται πολλές ώρες σε χαμηλή θερμοκρασία κι έτσι δεν αλλοιώνονται τα θρεπτικά συστατικά τους.

Τα προϊόντα

Το εργαστήριο έχει 4 κατηγορίες προϊόντων και συνολικά πάνω από 20 κωδικούς.

Βίδες: 

  • βίδες κλασσικές 
  • βίδες λαχανικών 
  • βίδες με κουρκουμά 
  • βίδες με βασιλικό και σκόρδο 
  • βίδες απο δίκκοκο σιτάρι 
  • βίδες μ ανθότυρο 

Χυλοπίτες:

  • χυλοπίτες κλασσικές 
  • χυλοπίτες με χαρουπάλευρο
  • χυλοπίτες ολικής άλεσης
  • χυλοπίτες με μελάνι σουπιάς

Τραχανάς:

  • τραχανάς ξινός
  • τραχανάς γλυκός 
  • τραχανάς ξινός με μελάνι σουπιάς
  • τραχανάς λαχανικών νηστίσιμος

Παραδοσιακά:

  • παραδοσιακά στριφτάρια 
  • μαγγίρι 
  • ξινόχοντρος
  • χυλοπιτάκι
  • κουσκουσάκι
  • κριθαράκι
  • στριφτάρι με εκχύλισμα κρητικών βοτάνων 
  • κριθαράκι λαχανικών 
  • κριθαράκι ολικής άλεσης 
  • ζυμένια 

Πού βρίσκω τα προϊόντα;

Τα προϊόντα διατίθενται σε περίπου 300 συνεργάτες σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς και στο eshop στο επίσημο site του Εργαστηρίου. 

Το εργαστήριο

Ο χώρος του εργαστηρίου διαθέτει πιστοποιήσεις ποιότητας ISO.

Πληροφορίες Επιχείρησης

Σχετικές Διαδρομές και Μονοπάτια

Περιβαλλοντικοί Δείκτες

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ

Προσβασιμότητα

Για το Rural Greece η προσβασιμότητα είναι θεμελιώδης για την ενίσχυση της τουριστικής εμπειρίας χωρίς αποκλεισμούς. Ακολουθώντας τις αρχές της συμπερίληψης και της ισότητας, το Δίκτυο Τουρισμού Υπαίθρου epaithros και οι επιχειρήσεις-μέλη του εργάζονται συνεχώς για την ενίσχυση των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών, διασφαλίζοντας ότι όλοι οι επισκέπτες, έχουν την ευκαιρία να βιώσουν την αυθεντική ομορφιά της ελληνικής υπαίθρου.

Βιωσιμότητα

Η αειφορία στον τουρισμό αναφέρεται σε έναν τρόπο ανάπτυξης του τουρισμού που σέβεται και προστατεύει το περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την τοπική οικονομία και διαφυλάσσει τις πολιτιστικές παραδόσεις. Στόχος του βιώσιμου τουρισμού είναι να προσφέρει μοναδικές και αυθεντικές εμπειρίες στους επισκέπτες, χωρίς να επιβαρύνει το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι οι τοπικές κοινότητες επωφελούνται από την τουριστική δραστηριότητα.

Αυτός ο τύπος τουρισμού βασίζεται σε τρεις πυλώνες:

  1. Περιβαλλοντική αειφορία: Διατήρηση του φυσικού τοπίου και των οικοσυστημάτων, με δράσεις για τη μείωση της ρύπανσης, της κατανάλωσης ενέργειας και των αποβλήτων.
  2. Οικονομική αειφορία: Στήριξη των τοπικών οικονομιών, ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων και δημιουργία θέσεων εργασίας, με σεβασμό στους φυσικούς πόρους της περιοχής.
  3. Κοινωνική αειφορία: Σεβασμός στην τοπική κουλτούρα και τις παραδόσεις, ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και διασφάλιση ότι οι τουριστικές δραστηριότητες ωφελούν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Με την αειφορία στον τουρισμό, οι επισκέπτες μπορούν να ζήσουν αυθεντικές εμπειρίες, γνωρίζοντας ότι ο αντίκτυπος του τουρισμού στην περιοχή είναι θετικός και διαρκής για τις μελλοντικές γενιές.

Τοπικότητα

Για το Rural Greece η τοπικότητα αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την ανάπτυξη του βιώσιμου τουρισμού, καθώς προάγει την ισχυρή σύνδεση του τουριστικού προϊόντος με την τοπική κοινωνία, οικονομία και πολιτισμό. Μέσω της τοπικότητας, οι επισκέπτες αποκτούν την ευκαιρία να εξερευνήσουν αυθεντικά στοιχεία του προορισμού, όπως τα τοπικά προϊόντα, τις παραδόσεις και την κουλτούρα της περιοχής. Αυτό όχι μόνο ενισχύει την τοπική οικονομία, αλλά βοηθά και στη διατήρηση και ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και υποστηρίζοντας την ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων.

Επιπλέον, η τοπικότητα συμβάλλει στη βιωσιμότητα του τουριστικού τομέα, καθώς μειώνει τη χρήση πόρων από άλλες περιοχές και ενθαρρύνει τη χρήση τοπικών αγαθών και υπηρεσιών, περιορίζοντας το οικολογικό αποτύπωμα των τουριστικών δραστηριοτήτων. Έτσι, η ενσωμάτωση της τοπικότητας στις τουριστικές πρακτικές ενισχύει τη συνείδηση της αειφορίας, τόσο στους επισκέπτες όσο και στις τοπικές επιχειρήσεις, δημιουργώντας έναν πιο υπεύθυνο και αειφόρο τουριστικό προορισμό.