The Family Farm

Υπηρεσίες

Τουριστικά Πακέτα

Ο Καιρός τώρα

16°C

“Ν΄ αγαπάς όλα όσα σ’ έχουν αναθρέψει και σ΄ έχουν μεγαλώσει”, Ν. Ψιλάκης 

Εδώ και 8 χρόνια μεταποιώ τα αγαθά του οικογενειακού μας κτήματος στο Βαρύπετρο, δημιουργώντας βιολογικά γλυκίσματα χωρίς ζάχαρη, από χυμό σταφυλιού Κρήτης. H ιδέα για ποιοτική τροφή με προβλημάτισε από την εποχή της ανατροφής των παιδιών μου. Άκουσα την αξία της κρητικής διατροφής εμπεριστατωμένα και όταν σκέφτηκα να προσφέρω στην αγορά τα γλυκίσματα μου αντικατέστησα τη ζάχαρη με το σταφύλι της Κρήτης.

Βιολογικά και χειροποίητα! Χωρίς προσθήκη ζάχαρης, από χυμό σταφυλιού!

Επιθυμία μου να παράγω προϊόντα 100% Κρήτη, σεβόμενη το περιβάλλον και προσπαθώντας για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Οι διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως και οι συνεργασίες με σημαντικούς φορείς, μου έδωσαν δύναμη, εξωστρέφεια και χαρά να συνεχίσω τον καινοτόμο δρόμο μου πιστεύοντας ότι η Ελλάδα και η Κρήτη μπορούν να γίνουν το μπουτικ, βιολογικό περβόλι της Ευρώπης!

Μηδέν χιλιόμετρα, όλο Κρήτη!

Συγκεκριμένα, η επιχείρησή μου έχει τιμηθεί με σημαντικές διακρίσεις που ανέδειξαν την ποιότητα και την καινοτομία των προϊόντων μου πέρα από τα σύνορα της Κρήτης. Έχω παρουσιαστεί στον Γαστρονόμο το 2020 και στο περιοδικό Agrenta της Κυριακάτικης Καθημερινής το 2021, ενώ δημοσιεύματα στο Olive Magazine και στο Total Business το 2024 ενίσχυσαν ακόμη περισσότερο την εξωστρέφεια της δουλειάς μου. Η Περιφέρεια Κρήτης με τίμησε με το διακρατικό βραβείο καινοτομίας Innovagro, καθώς και με το Σήμα Μεσογειακής Διατροφής, ενώ είχα την τιμή να εκπροσωπήσω την Κρήτη στη διεθνή έκθεση αρχαιολογικού τουρισμού στην Ποσειδωνία της Ιταλίας. Σημαντική διάκριση αποτέλεσε και η βράβευση των προϊόντων μου στον παγκόσμιο διαγωνισμό μαρμελάδας εσπεριδοειδών στην Αγγλία, όπως και η προβολή του γλυκού πορτοκαλιού στο National Geographic UK, μέσα από τη συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής.

Τα προϊόντα μου μπορείτε να τα βρείτε κατόπιν επικοινωνίας.

Πληροφορίες Επιχείρησης

Σχετικές Διαδρομές και Μονοπάτια

Περιβαλλοντικοί Δείκτες

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ

Προσβασιμότητα

Για το Rural Greece η προσβασιμότητα είναι θεμελιώδης για την ενίσχυση της τουριστικής εμπειρίας χωρίς αποκλεισμούς. Ακολουθώντας τις αρχές της συμπερίληψης και της ισότητας, το Δίκτυο Τουρισμού Υπαίθρου epaithros και οι επιχειρήσεις-μέλη του εργάζονται συνεχώς για την ενίσχυση των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών, διασφαλίζοντας ότι όλοι οι επισκέπτες, έχουν την ευκαιρία να βιώσουν την αυθεντική ομορφιά της ελληνικής υπαίθρου.

Βιωσιμότητα

Η αειφορία στον τουρισμό αναφέρεται σε έναν τρόπο ανάπτυξης του τουρισμού που σέβεται και προστατεύει το περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την τοπική οικονομία και διαφυλάσσει τις πολιτιστικές παραδόσεις. Στόχος του βιώσιμου τουρισμού είναι να προσφέρει μοναδικές και αυθεντικές εμπειρίες στους επισκέπτες, χωρίς να επιβαρύνει το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι οι τοπικές κοινότητες επωφελούνται από την τουριστική δραστηριότητα.

Αυτός ο τύπος τουρισμού βασίζεται σε τρεις πυλώνες:

  1. Περιβαλλοντική αειφορία: Διατήρηση του φυσικού τοπίου και των οικοσυστημάτων, με δράσεις για τη μείωση της ρύπανσης, της κατανάλωσης ενέργειας και των αποβλήτων.
  2. Οικονομική αειφορία: Στήριξη των τοπικών οικονομιών, ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων και δημιουργία θέσεων εργασίας, με σεβασμό στους φυσικούς πόρους της περιοχής.
  3. Κοινωνική αειφορία: Σεβασμός στην τοπική κουλτούρα και τις παραδόσεις, ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και διασφάλιση ότι οι τουριστικές δραστηριότητες ωφελούν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Με την αειφορία στον τουρισμό, οι επισκέπτες μπορούν να ζήσουν αυθεντικές εμπειρίες, γνωρίζοντας ότι ο αντίκτυπος του τουρισμού στην περιοχή είναι θετικός και διαρκής για τις μελλοντικές γενιές.

Τοπικότητα

Για το Rural Greece η τοπικότητα αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την ανάπτυξη του βιώσιμου τουρισμού, καθώς προάγει την ισχυρή σύνδεση του τουριστικού προϊόντος με την τοπική κοινωνία, οικονομία και πολιτισμό. Μέσω της τοπικότητας, οι επισκέπτες αποκτούν την ευκαιρία να εξερευνήσουν αυθεντικά στοιχεία του προορισμού, όπως τα τοπικά προϊόντα, τις παραδόσεις και την κουλτούρα της περιοχής. Αυτό όχι μόνο ενισχύει την τοπική οικονομία, αλλά βοηθά και στη διατήρηση και ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και υποστηρίζοντας την ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων.

Επιπλέον, η τοπικότητα συμβάλλει στη βιωσιμότητα του τουριστικού τομέα, καθώς μειώνει τη χρήση πόρων από άλλες περιοχές και ενθαρρύνει τη χρήση τοπικών αγαθών και υπηρεσιών, περιορίζοντας το οικολογικό αποτύπωμα των τουριστικών δραστηριοτήτων. Έτσι, η ενσωμάτωση της τοπικότητας στις τουριστικές πρακτικές ενισχύει τη συνείδηση της αειφορίας, τόσο στους επισκέπτες όσο και στις τοπικές επιχειρήσεις, δημιουργώντας έναν πιο υπεύθυνο και αειφόρο τουριστικό προορισμό.