Εστιατόριο Velani

Υπηρεσίες

Τουριστικά Πακέτα

Ο Καιρός τώρα

7°C

Το εστιατόριο Velani καλωσορίζει όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν την τοπική υγιεινή κρητική διατροφή ή την ελληνική κουζίνα. Το εστιατόριο Velani στην Κρήτη σερβίρει σπιτική κουζίνα με φρέσκα υλικά και τοπικά προϊόντα.

Φρέσκα Προϊόντα

Το εστιατόριο έχει τους δικούς του κήπους με λαχανικά, βότανα και φρούτα που μας παρέχουν καθημερινά νέα εποχικά υλικά. Ωριμάζουν κάτω από τον Κρητικό ήλιο, καλλιεργούνται βιολογικά και έχουν πλούσια και νόστιμη γεύση.

Restaurant Velani

Το φαγητό παρασκευάζεται με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από τον δικό μας ελαιώνα. Αφού πατήσουμε τις ελιές, διατηρείται μόνο η υψηλότερη έξτρα παρθένα ποιότητα για χρήση στο εστιατόριό μας.

Μερικά από τα τοπικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται στο εστιατόριο περιλαμβάνουν κρέας από κατσίκες και πρόβατα ελευθέρας βοσκής των γειτόνων μας, τυρί από τον τοπικό βοσκό, σπιτική ρακή και μέλι από ντόπιο μελισσοκόμο.

Όλα σερβίρονται με καλά κρητικά κρασιά, φτιαγμένα από ποικιλίες σταφυλιών που χρησιμοποιούνται από τη Μινωική εποχή.

Ο Σεφ Μανώλης

Ο σεφ Μανώλης σας ταξιδεύει σε ένα γαστρονομικό ταξίδι για να ευχαριστήσει τις γεύσεις σας και να τονώσει τις οσφρητικές αισθήσεις! Με φροντίδα για το τοπικό περιβάλλον και τις παραδόσεις του, ετοιμάζει τα υγιεινά κρητικά πιάτα με προσωπική πινελιά.

Restaurant Velani

Κάθε Κυριακή απόγευμα ζεσταίνει τον εξωτερικό φούρνο καίγοντας ξύλα από τις ελιές μας. Όταν ο φούρνος φτάσει στη σωστή θερμοκρασία, τα ξύλα αφαιρούνται, οι δίσκοι φαγητού τοποθετούνται μέσα και η πόρτα κλείνει με στάχτη και νερό. Τώρα το φαγητό μπορεί να μαγειρευτεί αργά για ώρες κάνοντας το φαγητό μαλακό, ζουμερό και να λιώνει στο στόμα.

Το εστιατόριο Velani είναι ανοιχτό όλη την ημέρα για να σας σερβίρει πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο.

Πρωινό: 7.30 – 11.00.

Η κουζίνα είναι ανοικτή για μεσημεριανό και δείπνο από τις 13.00 – 21.00.

Ποτά και σνακ σερβίρονται όλη την ημέρα από 7.30 – 23.00.

Για τους χορτοφάγους η κρητική κουζίνα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επιλογών.

Πληροφορίες Επιχείρησης

Σχετικές Διαδρομές και Μονοπάτια

Περιβαλλοντικοί Δείκτες

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ

Προσβασιμότητα

Για το Rural Greece η προσβασιμότητα είναι θεμελιώδης για την ενίσχυση της τουριστικής εμπειρίας χωρίς αποκλεισμούς. Ακολουθώντας τις αρχές της συμπερίληψης και της ισότητας, το Δίκτυο Τουρισμού Υπαίθρου epaithros και οι επιχειρήσεις-μέλη του εργάζονται συνεχώς για την ενίσχυση των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών, διασφαλίζοντας ότι όλοι οι επισκέπτες, έχουν την ευκαιρία να βιώσουν την αυθεντική ομορφιά της ελληνικής υπαίθρου.

Βιωσιμότητα

Η αειφορία στον τουρισμό αναφέρεται σε έναν τρόπο ανάπτυξης του τουρισμού που σέβεται και προστατεύει το περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την τοπική οικονομία και διαφυλάσσει τις πολιτιστικές παραδόσεις. Στόχος του βιώσιμου τουρισμού είναι να προσφέρει μοναδικές και αυθεντικές εμπειρίες στους επισκέπτες, χωρίς να επιβαρύνει το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι οι τοπικές κοινότητες επωφελούνται από την τουριστική δραστηριότητα.

Αυτός ο τύπος τουρισμού βασίζεται σε τρεις πυλώνες:

  1. Περιβαλλοντική αειφορία: Διατήρηση του φυσικού τοπίου και των οικοσυστημάτων, με δράσεις για τη μείωση της ρύπανσης, της κατανάλωσης ενέργειας και των αποβλήτων.
  2. Οικονομική αειφορία: Στήριξη των τοπικών οικονομιών, ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων και δημιουργία θέσεων εργασίας, με σεβασμό στους φυσικούς πόρους της περιοχής.
  3. Κοινωνική αειφορία: Σεβασμός στην τοπική κουλτούρα και τις παραδόσεις, ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και διασφάλιση ότι οι τουριστικές δραστηριότητες ωφελούν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Με την αειφορία στον τουρισμό, οι επισκέπτες μπορούν να ζήσουν αυθεντικές εμπειρίες, γνωρίζοντας ότι ο αντίκτυπος του τουρισμού στην περιοχή είναι θετικός και διαρκής για τις μελλοντικές γενιές.

Τοπικότητα

Για το Rural Greece η τοπικότητα αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την ανάπτυξη του βιώσιμου τουρισμού, καθώς προάγει την ισχυρή σύνδεση του τουριστικού προϊόντος με την τοπική κοινωνία, οικονομία και πολιτισμό. Μέσω της τοπικότητας, οι επισκέπτες αποκτούν την ευκαιρία να εξερευνήσουν αυθεντικά στοιχεία του προορισμού, όπως τα τοπικά προϊόντα, τις παραδόσεις και την κουλτούρα της περιοχής. Αυτό όχι μόνο ενισχύει την τοπική οικονομία, αλλά βοηθά και στη διατήρηση και ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και υποστηρίζοντας την ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων.

Επιπλέον, η τοπικότητα συμβάλλει στη βιωσιμότητα του τουριστικού τομέα, καθώς μειώνει τη χρήση πόρων από άλλες περιοχές και ενθαρρύνει τη χρήση τοπικών αγαθών και υπηρεσιών, περιορίζοντας το οικολογικό αποτύπωμα των τουριστικών δραστηριοτήτων. Έτσι, η ενσωμάτωση της τοπικότητας στις τουριστικές πρακτικές ενισχύει τη συνείδηση της αειφορίας, τόσο στους επισκέπτες όσο και στις τοπικές επιχειρήσεις, δημιουργώντας έναν πιο υπεύθυνο και αειφόρο τουριστικό προορισμό.