13°C
Η εταιρεία ιδρύθηκε από την ανάγκη ικανοποίησης της ζήτησης για την καλύτερη ποιότητα ελαιολάδου της περιοχή μας, που έπρεπε να γίνει με αυστηρά ποιοτικά πρότυπα παραγωγής και εμφιάλωσης. Με πρωτεργάτη την Ιερά Μονή Τοπλού και τη συμμετοχή 23 ελαιοπαραγωγών, μετά από πολυάριθμες συναντήσεις και συζητήσεις τον Νοέμβριο του 1999 αυτό έγινε πραγματικότητα.
Στους ελαιώνες μας καλλιεργείται η κορυφαία ποικιλία ελιάς, η γνωστή “Κορωνέϊκη“
Tο διεθνές βραβευμένο Εξαιρετικά Παρθένο ελαιόλαδο λαμβάνεται από φρέσκες και υγιείς ελιές της Σητείας (ΠΟΠ Σητεία Λασιθίου Κρήτης), γνωστή για την καλλιέργεια μερικών από τις καλύτερες ελιές του κόσμου. Η Μονή Τοπλού ακολουθεί αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές για τη βιολογική γεωργία και την οικολογική ισορροπία στη γη τους. Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο προέρχεται από ελιές τοπικών αγροτών της περιοχής αλλά και από παραγωγούς όλης της Κρήτης.
Ο στόχος της συνεργασίας BIO-SITIA με τη Μονή Τοπλού είναι η παραγωγή αρίστης ποιότητας βιολογικών και συμβατικών προϊόντων.
Το ελαιόλαδο είναι ένα από τα πλέον εμβληματικά προϊόντα της Μεσογείου, συνώνυμο της υγείας, της ευεξίας και της μακροζωίας του ανθρώπινου οργανισμού.
Το Rural Greece είναι μια διαδικτυακή πύλη που συνδέει ταξιδιώτες με μοναδικούς προορισμούς και τοπικές επιχειρήσεις της υπαίθρου, προσφέροντας αυθεντικές εμπειρίες μέσα από δραστηριότητες που αναδεικνύουν τη φύση, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό.
Για το Rural Greece η προσβασιμότητα είναι θεμελιώδης για την ενίσχυση της τουριστικής εμπειρίας χωρίς αποκλεισμούς. Ακολουθώντας τις αρχές της συμπερίληψης και της ισότητας, το Δίκτυο Τουρισμού Υπαίθρου epaithros και οι επιχειρήσεις-μέλη του εργάζονται συνεχώς για την ενίσχυση των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών, διασφαλίζοντας ότι όλοι οι επισκέπτες, έχουν την ευκαιρία να βιώσουν την αυθεντική ομορφιά της ελληνικής υπαίθρου.
Η αειφορία στον τουρισμό αναφέρεται σε έναν τρόπο ανάπτυξης του τουρισμού που σέβεται και προστατεύει το περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την τοπική οικονομία και διαφυλάσσει τις πολιτιστικές παραδόσεις. Στόχος του βιώσιμου τουρισμού είναι να προσφέρει μοναδικές και αυθεντικές εμπειρίες στους επισκέπτες, χωρίς να επιβαρύνει το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι οι τοπικές κοινότητες επωφελούνται από την τουριστική δραστηριότητα.
Αυτός ο τύπος τουρισμού βασίζεται σε τρεις πυλώνες:
Με την αειφορία στον τουρισμό, οι επισκέπτες μπορούν να ζήσουν αυθεντικές εμπειρίες, γνωρίζοντας ότι ο αντίκτυπος του τουρισμού στην περιοχή είναι θετικός και διαρκής για τις μελλοντικές γενιές.
Για το Rural Greece η τοπικότητα αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την ανάπτυξη του βιώσιμου τουρισμού, καθώς προάγει την ισχυρή σύνδεση του τουριστικού προϊόντος με την τοπική κοινωνία, οικονομία και πολιτισμό. Μέσω της τοπικότητας, οι επισκέπτες αποκτούν την ευκαιρία να εξερευνήσουν αυθεντικά στοιχεία του προορισμού, όπως τα τοπικά προϊόντα, τις παραδόσεις και την κουλτούρα της περιοχής. Αυτό όχι μόνο ενισχύει την τοπική οικονομία, αλλά βοηθά και στη διατήρηση και ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και υποστηρίζοντας την ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων.
Επιπλέον, η τοπικότητα συμβάλλει στη βιωσιμότητα του τουριστικού τομέα, καθώς μειώνει τη χρήση πόρων από άλλες περιοχές και ενθαρρύνει τη χρήση τοπικών αγαθών και υπηρεσιών, περιορίζοντας το οικολογικό αποτύπωμα των τουριστικών δραστηριοτήτων. Έτσι, η ενσωμάτωση της τοπικότητας στις τουριστικές πρακτικές ενισχύει τη συνείδηση της αειφορίας, τόσο στους επισκέπτες όσο και στις τοπικές επιχειρήσεις, δημιουργώντας έναν πιο υπεύθυνο και αειφόρο τουριστικό προορισμό.